Bijscholing sportpsychologie voor fysiotherapeuten

In de cursus Sportpsychologie voor Fysiotherapeuten leer je de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de sportpsychologie. Daarbij staat centraal hoe je dit als fysiotherapeut kan toepassen in de praktijk.

Inhoud van de cursus

Er wordt op een praktische en interactieve manier ingegaan op mentale vaardigheden die een belangrijke rol spelen in de sport. Tevens wordt ingegaan op de rol van mentale vaardigheden bij het voorkomen en herstellen van blessures. Je leert hierbij hoe je deze vaardigheden kunt toepassen als fysiotherapeut, zodat je je patiënten optimale begeleiding kunt bieden. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere visualisatie, aandacht/concentratie, groeimindset, doelen stellen, zelfspraak, spanningregulatie en psychosociale aspecten van sportblessures (casuïstiek).

Data en locatie

Nieuwe cursusdata in 2021 worden hier vermeld zodra ze bekend zijn. Wil je hierover direct op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar info@barryassen.nl

Tevens is er de mogelijkheid om de cursus ‘inhouse’ te laten plaatsvinden. Data en locatie worden dan in overleg bepaald, bijvoorbeeld in je eigen praktijk of sportcentrum. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie hierover.

Accreditatiepunten

KNGF (zowel register sportfysiotherapie als het algemene register): 20 punten
Keurmerk: 20 punten

Investering

450 euro voor leden van Keurmerk en/of KNGF, 553 euro voor niet-leden.

Door wie?

De cursus is ontwikkeld en wordt gegeven door Barry Assen.

Aanmelden / meer info

Aanmelden kan door onderstaand aanmeldformulier in te vullen.

Reacties van deelnemers
“De cursus is praktisch en leerzaam. Voor een fysiotherapeut is het goed toepasbaar in de praktijk” 
“Het is erg verhelderend. Met name de vele voorbeelden van sporters geven een beter inzicht in wat er omgaat in het hoofd van de sporter” 
 
 
“Het heeft een goede theoretische basis. Er komt genoeg wetenschappelijke literatuur aan bod, zonder dat de praktijk uit het oog wordt verloren. De balans tussen theorie en praktijk is daardoor optimaal” 
 
“Het waren twee leuke en leerzame dagen. De sfeer was erg prettig en iedereen kreeg voldoende de ruimte”